Heiðlóa – kulík zlatý

Jedna vlaštovka prý jaro nedělá.

Jaro začíná na Islandu jednoduchou zprávou – na ostrově byl spatřen první letošní kulík. Pak už to jde ráz na ráz. Tento krásný ptáček svým zpěvem zahání sníh, láka ven rostliny a vysušuje meze. A umí to báječně. Stejně jako vloni najednou ze dne na den skončila zima a bylo tu jaro. Letos dokonce toho prvního zahlédli lidé u městečka Höfn o několik dnů dříve než bývá obvyklé.

kulik zlaty

(foto zapůjčeno z www.naturfoto.cz)

Přišlo mi, že všichni češi byli v sobotu na výletě. Já si tu svou první jarní projížďku na kole nechala až na neděli. Bylo nádherně, slunce hřálo o stošest, šlapalo se moc dobře. Kdybych nebyla s praním odkázána na nepříznivý režim společné prádelny, mohl být i delší. Takhle jsem se projela jen po Rauðhólar a kolem jezera Elliðavatn.

Raudholar Raudholar nakrivo

A slibované povídání o uplynulých dvou týdnech? Nebude, nechce se mi.

Danka se představuje:

I am lost in Icelandic lava fields, wandering in between hot springs, admiring glaciers, eating lamb and tons of fish and it all makes me incredibly happy.
Příspěvek byl publikován v rubrice Události. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 reakcí na Heiðlóa – kulík zlatý

  1. Lenka z Lulea napsal:

    Kolik je Vás tam vlastně Čechů, smím -li se zeptat? Z tvých vyprávění mi přijde že více než v celém severním Švédsku. :-)

  2. Jana napsal:

    souznění:o))Milá Danuško, Tvá poslední věta mě aspoň trošku uklidňuje a nemám tak strašné výčitky, že nic nepíšu. Mně se totiž taky nic nechce!! tak papa a doufám, že si to brzy řekneme někde u piva!!!

  3. mamka napsal:

    po těch koníčkách dost pokukuješ. Nebo jich tam je víc než lidí na kole. Výlet se Ti vydařil. Zítra budu sáňkovat,ale jinak jsem ráda, že je konečně JARO.Pohodové Výlety přeji všem čtenářům a Daně.

  4. dankaj napsal:

    Lenko, statistika uvádí k 1.1.2009 225 Čechů. Pokud se nemýlím, mělo by v nich být započítáno zhruba 100 zaměstnanců Metrostavu, kteří na severu budují tunely.Já jsem v alespoň nějakém kontaktu se dvěma. Potom vím o čtyřech studentech, kteří tu jsou na tento semestr, ale s těmi jsem se setkala jen jednou. No a potom pár lidí z doslechu. Určitě bych dokázala vyjmenovat více Slováků.Za těch 18 měsíců se v mých vyprávěních několik Čechů vystřídalo, ale ti už jsou všichni zpátky v Česku a musím říct, že mi někteří z nich opravdu chybí.

  5. dankaj napsal:

    Jani, viď to nechtění! Ale někdy se mi nechce tak krásně. Pivko! Už aby to bylo!Mami, mě ty koňské stezky na kole tak lákají.

  6. Pingback: Jako naschvál! | dankajis

Napsat komentář